Het nieuws van 8 april 2007

Het grootste nieuws was natuurlijk mijn geboorte! Maar er waren deze dag toch ook nog wel andere gebeurtenissen op de wereld. Omdat het èn zondag èn 1e Paasdag was op 8 april, denk ik niet dat er kranten op die dag zijn verschenen. Maar op Nu.nl staan nog wel wat nieuwsberichten van de dag dat ik geboren werd, al zijn ze niet allemaal even leuk:

Grote kettingbotsing op A59, uitgegeven: 8 april 2007
SPRANG CAPELLE - Op de A59 ter hoogte van parkeerplaats Labbegat bij de afslag Sprang-Capelle heeft zondagochtend een groot ongeval plaatsgevonden. Twaalf auto's botsten op elkaar, aldus een woordvoerster van de politie. Vermoedelijk is een spookrijder de veroorzaker van het ongeval. De automobilist heeft mogelijk een verkeerde afslag genomen.

Ellende en lijden in de wereld strekken paus tot zorgen, uitgegeven: 8 april 2007
VATICAANSTAD - Paus Benedictus XVI heeft zondag tijdens zijn paastoespraak ten overstaan van tienduizenden mensen op het Sint Pieterplein in Rome zijn zorgen geuit over het aanhoudende geweld en de ellende in de wereld. Speciale aandacht ruimde de kerkvorst in voor de continenten Afrika en Azië. Hij zocht in zijn rede nadrukkelijk naar "apostelen voor de vrede" en sprak zijn zorgen uit over de situatie in een reeks gebieden waaronder Darfur. De crisis aldaar wordt nog steeds onderschat, aldus de kerkvorst.

'Britten nog tot 2012 in Irak', uitgegeven: 8 april 2007
LONDEN - De Britse strijdkrachten blijven mogelijk nog tot 2012 aanwezig in Irak. Dat blijkt volgens de Britse krant the Sunday Telegraph uit een vertrouwelijk rapport van het Britse leger. Het document zet op een rijtje welke legeronderdelen waarheen en wanneer worden uitgezonden. Het rapport geeft een andere indruk dan de Britse premier Blair gaf toen hij in februari een grote troepenreductie aankondigde. De eerste minister maakte bekend dat het Verenigd Koninkrijk het aantal militairen halverwege dit jaar zou terugbrengen van 7100 tot 5500.

'Vader baby Anna Nicole dinsdag bekend', uitgegeven: 8 april 2007
AMSTERDAM - Dinsdag wordt eindelijk onthuld wie de dochter van Anna Nicole Smith heeft verwekt. Dat meldt de showbizzsite TMZ op basis van anonieme bronnen. Tot nu toe werd de uitslag van de test, waarvoor eind maart DNA-materiaal werd afgenomen, geheimgehouden. De zeven maanden oude Dannielynn staat geregistreerd als de dochter van Howard K. Stern. Larry Birkhead, een ex van de voormalige Playmate, beweert dat hij de vader is van het meisje. Ook prins Frédéric von Anhalt, de man van filmlegende Zsa Zsa Gabor, zegt het kind te hebben verwekt.

Rotterdamse marathon op Google Earth, uitgegeven: 8 april 2007
ROTTERDAM - De route van het grootste sportevenement van Nederland, de Fortis Marathon Rotterdam, is te zien op Google Earth. Dit meldt de gemeente Rotterdam op haar website. Gemeentewerken heeft het parcours van de Rotterdamse marathon, die dit jaar op zondag 15 april voor de 27ste keer wordt gehouden, driedimensionaal nagebouwd. Bezoekers kunnen virtueel over Rotterdam en het parcours vliegen.